Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Ben Van Houtte

International keynote speaker

Adviser, DG Energy, European Commission

Ben Van Houtte
Ben Van Houtte

Ben Van Houtte just finished a two-year assignment to the Commission's where he was responsible for energy, transport and environment dossiers. He joined the Task Force in 2011 from the Energy Directorate-General where inter alia he coordinated crisis management and emergency response.

Prior to his arrival in the Energy department, he was a Fellow of the Weatherhead Center for International Affairs at Harvard University in 2008-2009. Ben Van Houtte worked with the European Commission’s Transport DG from 1996 to 2008, mostly on aviation matters including the development of an EU approach to air traffic management ("Single European Sky").

Ben Van Houtte (born 1956) studied law at the Universities of Namur and Leuven (Belgium), Köln (Germany) and Northwestern University, Chicago, U.S.A. Before joining the European Commission in 1984, he worked as an attorney with Baker & McKenzie in Chicago and Brussels. He also taught competition law at the Université catholique de Louvain. He has written extensively on competition and air transport regulation, and is the co-author of “EC Competition Law in the Transport Sector” (Oxford University Press 1996).


Government keynote speaker Γιάννης Μανιάτης Ο Γιάννης Μανιάτης είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Δρ. Μηχανικός. Είναι Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Από τις 25 Ιουνίου 2013 ορίστηκε Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
International keynote speaker Ilir Bejtja Ilir Bejtja is the Deputy Minister of the Ministry of Energy and Industry of Albania. He is an economist, graduated in Economy for Industry at the University of Tirana, Economic Faculty on 1988. He has committed master studies at CoDe Joint European Master in Comparative Developments at the University of Trento, Italy, under the grade of Master of Arts. He completed his PhD in Marketing Sciences at the University “Aleksander Moisiu” of Durres, Albania on 2013.
International keynote speaker Ben Van Houtte Ben Van Houtte just finished a two-year assignment to the Commission's where he was responsible for energy, transport and environment dossiers. He joined the Task Force in 2011 from the Energy Directorate-General where inter alia he coordinated crisis management and emergency response.
International keynote speaker Professor Alan Riley Professor Riley specialises in energy law, particularly in relation to the market and strategic questions in relation to pipeline gas and LNG. He is researching a number of questions concerning market liberalization and market regulation in both the Russian and European Union gas markets. Professor Riley advises governments, the EU institutions, NGOs and corporations on major strategic problems in relation to abuse of dominance, price-fixing and merger cases, as well as in relation to strategic problems found in the global and European energy markets.
International keynote speaker Andreas Stephan Andreas Stephan is a key executive consultant who has led and processed numerous projects in several industries such as utilities and mining. He successfully led several high profile projects on behalf of key industry players. Restructuring of business processes in the utilities market such as power, gas and water has been the focus of his recent activities. Analysis of investment opportunities, management and implementation of important projects related thereto are some of the key sectors where he offers his customised advice.
Κωνσταντίνος Μίχαλος Από το Μάρτιο του 2012 είναι Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006 Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (θέση στην οποία επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2011). Από το 1988 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.
Γιώργος Σταθάκης Ο Γιώργος Σταθάκης είναι Βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης. Κατέχει πτυχίο οικονομικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Aθηνών, M.A. (econ) και Ph.D (econ) από το Πανεπιστήμιο Newcastle. Από το 1988 είναι Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Αρθούρος Ζερβός Ο Αρθούρος Ζερβός είναι καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από το Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε καθήκοντα ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος της ΔΕΗ/ΑΝ (ΔΕΗ-Ανανεώσιμες). Έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ΑΠΕ, τόσο από επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά, όσο και σε σχέση με τη χάραξη πολιτικών για την ανάπτυξη του τομέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Michel Piguet O Michel Piguet είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEDISON Trading, η οποία προέρχεται από την κοινοπραξία μεταξύ των ΕΛΠΕ και της EDISON, και δραστηριοποιείται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, το διασυνοριακό εμπόριο και τη λιανική πώληση στην Ελλάδα, καθώς και της ELPEDISON Power, η οποία προερχόμενη από τη συνεργασία των ΕΛΠΕ, της EDISON και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αποτελεί τον πρώτο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας στην Ελλάδα.
Παναγιώτης Κανελλόπουλος Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλους είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας M&M Gas S.A., που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2010 από την «Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων ΑΕ» και την «Motor Oil Hellas». Εντάχθηκε στον Όμιλο Μυτιληναίου το 2010 ως Διευθυντής Φυσικού Αερίου. Προηγουμένως, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, όπου και ξεκίνησε τις προσπάθειες για το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου.
Θεόδωρος Αρσενίου Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Καρλσρούης Δυτικής Γερμανίας και του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών Καρλσρούης, με υποτροφία της Γερμανικής Κυβέρνησης. Είναι Διευθυντής Ενεργειακών Έργων της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. Έργα: Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, Φωτοβολταϊκοί σταθμοί και ανεμογεννήτριες, Μονάδες αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου, Μονάδες αεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, Συγκροτήματα αποθήκευσης καύσιμων (δεξαμενές), Διυλιστήρια.
Αντώνης Κοντολέων O Aντώνης Κοντολέων είναι Σύμβουλος Ενέργειας και από το 2010 είναι μέλος του προεδρείου της ΕΒΙΚΕΝ (Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας). Από το 1982 έως το 2011 διετέλεσε Διευθυντής Νέων Έργων και Διευθυντής Ενέργειας της ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ.
Δημήτριος Βαρβιτσιώτης O Δημήτριος Βαρβιτσιώτης είναι Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών (C.O.O.) του Ομίλου Solar Cells Hellas. Είναι Διπλωματούχος Γεωργικής Μηχανικής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με MSC στην Περιβαλλοντική Βιομηχανία, κατέχει Msc Διοίκησης και Οικονομικών και MSc της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις Επιπτώσεις Περιβαλλοντικών παραγόντων στην Υγεία, ενώ είναι Δρ. της ίδιας σχολής.
Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος Είναι Πρόεδροςτου Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ). Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.
   Google Analytics